Popüler Yayınlar

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Karın Şişliği Nasıl Giderilir?

Estetik ve psikolojik açıdan rahatsızlık veren karın şişliği; stres, regl dönemi, aşırı yağlı yemekler, sindirim sistemindeki iltihaplara bağlı olarak oluşabilir.
Karın Şişliği Nasıl Giderilir?
Karın şişliğini gidermek için öncelikle yemek alışkanlarınızda doğru değişiklikler yapmanız gerekir.Yemek yerken her lokmayı yutkunurken bir miktar hava yutarız. Bu normal bir durumdur. Hızlı yemek yerken daha fazla hava yutabilir ve şişkinliğe neden olacak etkenler yaratabilirsiniz.
Günde 3 ana 3 ara öğün yemek yemeye özen gösterin. Az ve sık yemek hem rahat sindirimi hem de formda kalmanızı sağlar. Lokmalarınızı iyice çiğneyerek yutmak da karın şişliğinin oluşmasını engeller.Sebze, meyve, tahıl, kuru baklagiller lif açısından zengin gıdalardır. Lifler bağırsak hareketlerinin düzenli çalışmasına ve sindirim sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olur. Keten tohumu, barbunya, çilek, brokoli gibi lif açısından zengin yiyecekleri gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Soğan, Brüksel lahanası, karnabahar, süt, kuşkonmaz, sakız, alkollü içecekler bağırsaklarınızda gaz birikimine ve karın şişliğine yol açar. Sorun yaşadığınız dönemlerde bu yiyeceklerden uzak durmanızda fayda vardır.
Karın şişliğini gidermek için doğanın mucize meyvelerinden faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken işlem oldukça basit ve karın şişliğin için etkili bir yöntemdir.
Yarım bardak ılık suyun içine bir limonun suyunu sıkıp karıştırın. Bu karışımı sabah uyandığınızda ve öğleden sonra aç karna için. Ardından bulduğunuzda ortamda 5 dakika hafif hareketlerle yürüyün.
Hassas bir mideniz varsa limon suyu zarar verebilir. Limon suyu kürü yerine melisa otu kürünü uygulayabilirsiniz. 1 su bardağı kaynar suyunun içine 1 tutam melisa otu ekleyin. Demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Süzdükten sonra içip, 5 dakika hafif hareketlerle yürüyün. Melisa otu aynı zamanda sinir sistemini rahatlatan şifalı bir bitkidir.
Uzun zamandır karın şişliği sorunu yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana danışın. Karın şişliği arkasında ciddi bağırsak ve sindirim sistemi hastalıkları saklanıyor olabilir.

Hiç yorum yok: